kenapa Soalan nie Pun ada nAk tanya????

BooWhat nie -> Mr. tercabut On 12:34 PG

Salam semua, Mr. T lambat skit update blog nie... sowie!!
1st, nak ucapkan trima kasih kepada Jantan Terhangat sebab menegur pasal gambar Mr. T letakkan entri sebelum nie... teguran yang baik membuat kita lebih berhati-hati selepas ini.

Berbalik kepada Tajuk entri Mr. T kali nie... Mr. T ada YM seorang shabat ini. dier meminta pendapat Mr. T. Dier tanya, Mr. T, percaya ke Kiamat 2012? mm...(tetiba Mr. T rasa cam dukun2 ramalan tentang alam pulak... hehe) Mr. T just tersenyum jer.. ni mesti penangan cter 2012 kan? ..
“Sesungguhnya pengetahuan tentang hari kiamat itu adalah di sisi Allah, tetapi kebanyakan manusia tidak Mengetahui”. (Al A’raf : 187)


2012 kiamat Allah percaya
... lagipun.. kita perlu percaya Kiamat merupakan hal ghaib yang harus diimani oleh setiap muslim dan yang hanya diketahui oleh Allah SWT saja .. jd, jangan la pepandai kita buat ramalan.. biarlah Allah SWT yg tentukan...( Macam ustaz pulak... )
Dalam perbincangan kami juga, Mr. T memberitahu, Kiamat hampir tiba dengan manusia semakin bangga melakukan kemungkaran... mm.. jd.. sekarang, kita semua kena tambahkan amalan baik kita untuk bekal ke Akhirat kelak...

Actually, ini bukan 1st time org tanya kat Mr. T ... mm.. Kenapa soalan cam nie leh kuar? Ni semua keluar gara-gara cter yg HOT skrg kat wayang la nie... 2012... box office plak tue.. Kat US jer... mengalahkan Christmas Carol... mm.. bab merepek2 cam nie.. biasa la...

Mr. T dah tgk dah cter 2012 nie.. cter nie ok la... ENJOY... ushar kat KLCC... ngan member ganu..dier kata sana tak der wayang.. kene tgk kat Kuantan.. mm...


Yg kelakar nye.. nak makan jer.. jumpe kembar Ekin mawi.. dier cam tak caya.. nak ushar byk kali... baru puas.. pastue.. bawa jalan .. jumpe Misha.. dier lagi naik pelik.. betul ke misha... Mr. T ckp ya.. dier tak caya.. sebab jumpe depan mata.... Mr. T cume tersenyum jer.. Mr. T kata, rezki ko kot... hehe..

P/S: Mr. T dulu blajar Ramalan jugak! tapi Ramalan Peniagaan jer..

korang rasa: 

17 terSokSek

  1. cte 2012 tu best..

    tp ending x logik..

    ending membosankan!!

    kan2?

    Posted on 19 November 2009 4:20 PG

     
  2. ngee..xtgk lagik citer tuh..adeh bile la dpt tgk ek

    Posted on 19 November 2009 4:27 PG

     
  3. |arieza| Said,

    i damn love 2012. seyesly mmg fall in love gile ngn cite tu.. semua emotions ada dlm cite tu. sedih, happy, emo, depress, panic, nangis2, nasihat, sanity, humity.. hehe kan kan?

    Posted on 19 November 2009 5:00 PG

     
  4. Mr. tercabut Said,

    mm.. cter tue ok.. ending dier memang la cam tue arekymz.. kalau tak... nak macamana.. semua mati ke? hehe... lagi begang semua orang keluar dari wayang! tul tak?

    Ruff: better tgk.. sebab semua org cter pasal nie nowadays.

    Arieza: fall in love with 2012? huhu...

    Posted on 19 November 2009 7:00 PG

     
  5. kita selalu dipermainkan yahudi. takkan la pasal kiamat nak wat main2. so kepada mereka yang berkenaan banyak mengkaji dengan teliti bukan hanya meng'iya'kan movie tu. semoga kita banyakkan amal. insyaallah ader masa nak pergi tengok gak..

    Posted on 19 November 2009 8:44 PG

     
  6. Mr. tercabut Said,

    biasa la tue.. dah namanya org barat.. memacam dier buat supaya kita lalai.. jd, kita perlu bijak untuk pikirkan ... mana baik dan buruk!

    Posted on 19 November 2009 9:45 PG

     
  7. nursarah87 Said,

    okla 2012 tue..tp ia hanyalah imaginasi mat saleh ttg kemusnahan dunia..mmg kiamat adalah rahsia Allah..takda sapa leh membayangkan kedahsyatannya...huhu..

    Posted on 19 November 2009 11:00 PTG

     
  8. Mr. tercabut Said,

    mm.. tau tak per.. nak sedia arc pun tak sempat kot.. bukan tak sempat.. Mr. T rasa.. arc tue pun tak pasti lagi elok @ tak.. hehe

    Posted on 20 November 2009 2:44 PG

     
  9. thya Said,

    pengetahuan mengenai kiamat hanya Allah yang tahu saja :) betul itu..

    menurut saya 2012 hanya bagus di movie effects nya saja ^^

    Posted on 20 November 2009 3:49 PTG

     
  10. Mr. tercabut Said,

    ya.. effect ya bagus... tu yang rasa cam best!

    Posted on 20 November 2009 9:25 PTG

     
  11. ops... adakah lmr.T berurusan dengan link gtvshop yang ader kat shoutbox tu. bahaya nyer...

    Posted on 21 November 2009 9:49 PG

     
  12. Mr. tercabut Said,

    tunjuk bintang... Mr. T cume boleh buat macam nie jer... tak leh delete...

    Posted on 21 November 2009 11:07 PG

     
  13. unwanted Said,

    cite paling lama aku rasa yang pernah aku tengok..:)

    Posted on 28 November 2009 9:07 PTG

     
  14. Mr Bubu
    Thanx sebab bagi semangat dekat Mie
    Hurm, Insya Allah
    Mie akan ingat dan cuba apa yang Mr Bubu kata tu eh
    By d way
    Lame ke Mr T cuti ni?

    Posted on 29 November 2009 8:44 PTG

     
  15. coffee Said,

    cite tu die cambest tp camtakbest...
    hahah...like sumthing tercabot....ahhahaha
    tp ak setuju la...cite is cite...
    tgk n amik mende postif y ble dibuat pengajaran...
    pasal kiamat itu rahsia ALLAH swt..bukan utk kite ketahui...tp utk kite semua bersedia dan buat persiapan bekalan untuk alam sane...

    just doposen from me...hee~

    Posted on 4 Disember 2009 7:03 PTG

     
  16. Mr. tercabut Said,

    okok... ini semua komen2 dari pemerhati bebas ek... hehe...

    Posted on 8 Disember 2009 10:08 PG

     
  17. mr t..ap tajuk lagu mexico arie tu eak?? sedap laaa...

    Posted on 6 Januari 2010 3:21 PG

     

Catat Ulasan