Part 1: KY GEL? Apa ni???

As salam, hari nie, Mr. T nak bawa semua ke satu situasi yg menarik utk dikongsi bersama.. mmg benda nie agak segan utk dikongsi... tp..Mr. T rasa.. byk benda yg leh kita dpt.. =)
(Lepas gian Mr T sebab dah lama tak menaip pasal life... )

~ Easy come, easy go, that's just how you live, oh Take, take, take it all, But you never give, Should of known you was trouble from the first kiss.... ~
bruno Mars - Grenade, ringtone hp Mr. T.
Mr. T angkat telefon dari sorang kawan, Mr. Kay.
Mr. Kay: Mr. T kat mana?
Mr. T: kat umah la.. knapa?
Mr. Kay: Mr. T tolong, barang sy kene curi n kene tipu, urgent.. tolong dtg skrg! Sy kat Hotel Tiong Nam.Tolong ek! Sy tunggu kat Lobby.
Mr. T: Ok.. (dlm keadaan bluurr... )

Lobby Hotel Tiong Nam
Mr. T: Kenapa nie? pasal ni?
Mr. Kay: Mr. T, jom ikut sy naik atas.. nanti sy cerita kenapa..
Mr. T: cter kat sini jer tak leh ke?
Mr. Kay: Tak leh!
(Jam menunjukan jam 10 pagi)




Dalam Bilik


Mr. T: mm.. Knapa ngan kamu nie?
Mr. Kay: mm... Tah la Mr. T...
Mr. T: Ok.. Cter la.. pasal ngan kamu nie? ni byk2 barang nie barang kamu kan?
Mr. Kay: Yeap, Mr. T, semua barang-barang saya, saya kene tipu la... saya tak tau nak ckp apa dah!
Mr. T: knapa ni? ceciter...ceciter.. (org serius.. Mr. T duk memain lg... hehe)
Mr. Kay: smlm stay kat sini ngan Mr. Hans.. then, pagi nie.. bila sy bangun.. Mr. Hans dah takder... dier amik hp saya and wallet saya... (sambil tertunduk)
Mr. T: Haiz... pasal pulak nie? knapa tetiba leh takder? kamu baru kenal dier ke? ni mesti kes kamu duk chating2 kan, FB la, Myspace la, MIRC la(ada lagi ke benda nie? )... kan?

Mr. Kay: mm.. kenal kat online..
Mr. T: Then.. bukan ke smlm kamu call kata nak balik tempat blajar hari nie? jd kamu stay ngan dier la kan?
Mr. Kay: iye la.. tp saya sepatutnya balik ngan dier.. sebab dier dah belikan tiket flight!
Mr. T: Jd, kamu kene balik ngan Mr. Hans la sepatutnya kan?
Mr. Kay: yap
Mr. T: Mana kamu tau dier beli tiket flight kamu? Buktinya apa?
Mr. Kay: Dier tunjuk Tiket Flight ada nama Mr. Kay skali... mm...
Mr. T: Amcm kamu leh tido ngan dier.... dier siapa? BF kamu ke? Kawan ke? Skandal ke? (str8 to da point...)
Mr. Kay: Apa la Mr. T nie... Kitorang kawan jer la... dier nak kasi sy keje.. hari tue.. saya g umah dier.. kitorng bincang2 pasal keje yg sy akan dpt... mm..
Mr. T: Kamu kan study lagi.. dh la jauh.. sibuk2 nak keje pasal..
Mr. Kay: nak duit sampingan la Mr. T...
Mr. T: Eh! Amacam tak cukup jer duit ? Mr. T kenal kamu la.. Sengaja cari masalah kan?
Mr. Kay: ........... (Diam jer)..
Mr. T: Then, skrg amacam?
Mr. Kay: Tah la.. macam tak logik pun ada.. kitorang semalam ok jer... lagipun, dier pernah belikan saya kasut tuk saya (Harga mahal gler...) n top upkan saya....... knapa dier amik wallet n hp saya..cam tak berbaloi jer dgn apa yg dier amik dari saya tu... nasib baik saya ada 1 bijik hp kat dlm beg lagi 1 nie... no Mr. T ada... kalau tak... tak tau nak hubungi siapa dah!..
Mr. T: Mr. Kay, ini bukan 1st time... Mr. T dah pernah kasi warning dulu kan! KANG, JANGAN SAMPAI DAH MENGANDUNG.. BARU NAK CARI MR. T lagi (saja sakat Mr. Kay ni) ... eemmm... btw, Korang buat apa jer semalam? (Saja nak pancing soalan nie kat Mr. Kay.. hehe..)
Mr. Kay: Kitorang tak buat apa2 pun.. just duduk, borak2, tdo jer la...
Mr. T: Yeke?
Mr. Kay: Ye la...
Mr. T: mm... OK.. (Korang rasa leh percaya ke ek? mm... paham2 sendri la k...)

Mr. T jalan kat sekitar bilik utk check2 barang apa yg Mr. Hans tinggalkan @ tertinggal ke.... sebab kalau wallet hilang, kene report En. Pulis! (tringat story En. Pulis nie pulak!).. Beg Mr. Kay terbuka.. Mr. T just ushar2 la... then... tetiba Mr. T ternampak.. 1 benda yang menarik perhatian Mr. T! tulis kat situ.... K-Y GEL ...

Mr. T: Mr Kay, apa nie?
.....

......

Mr. Kay: ..... (Diam jer)...
jap.. jap... part 2 ek... sabar k....

(nama dan lokasi bukan nama sebenar.. :))

Mr. T buat projek ek!!



Hye semua, selamat bercuti semua... esok kan sabtu? Apa lagi! Rehat la... :).. mm... apa yg terlintas bila cakap pasal projek! arap bukan projek cam gambar kat atas nie la ek!!! Sepanjang Mr. T tak aktif berblog 10 bulan yg lalu... memacam project yg Mr. T buat! bukan Projek skodeng org la! just projek2 yang plan2 kemana-mana.. @ apa2 yg best untuk dishare...

~Explorasi Budget K!torang - May 2010 - Kuching, Sarawak ~

~ Hiking kat Gunung Stong ~ JULY 2010 ~ Dabong, Kelantan~

~ Wedding Cousin Mr. T (lelaki baju merah) ~ Sept 2010 ~ Blitar, Surabaya ~

~Bungee Jumping ~ Nov 2010 ~ Sunway Lagoon ~

~ Mr. T with Enrique Iglesias~ Dec 2010 ~ Bangkok, Thailand ~

Wake boarding ~ Jan 2011 ~ The Mines

~Explorasi Krabi n Phuket~ Jan 2011 ~ Thailand ~

~ Taylor Swift World Tour 2011 ~ Feb 2011 ~ Singapore~

Kat sini.. Mr. T akan letakkan sebahagian gambar n story best n tak best nak share kat semua... walaupun tak hebat mana... Mr. T tetap enjoy.. By the way, Mr. T nie jenis tak leh duk diam... ada jer keje nak buat.. walaupun tak der keje... jd.. siapa2 rasa ada projek best nak join Mr. T... kasi tau k! insyaAllah.. Mr. T join punye...

P/S: Dah lama tak buat Story panjang-panjang... :)

21 SX!! SENSOR! Artis angkat skirt n Mr. T ter-Snap!



Salamat semua.. Hari nie, Mr. T baru balik dari Kota Singa.. Masih penat... just rasa nak update apa yg berlaku spanjang 2 hari kat sana...
Sebenarnya, Mr. T dpt invitation dr kawan Mr. T, dier ajak ke sana utk Konsert Road Tour Taylor Swift. Apa pun.. memang berbaloi la ke sana... Mr. T layan jugak la lagu2 Taylor Swift nie... dier talented and Gorgeous! ^_^...Untuk pengetahuan semua, Singapore ialah destinasi 1st dier buat sempena Taylor Swift World Tour 2011 nie... kira malam nie.. dier wat konsert kat Korea kalau tak silap Mr. T la... :)..
Meh sini.. Mr. T share gmbar Mr. T and a few gambar konsert Taylor Swift.. kat Kota Singa... Layan k...
Alamak.. Sensor la!! TS.. Sorry tau!

Lala... TS 1st song punye baju

Baju yg Mr. T nak tgk dier pakai... Inilah dier.. :)

Mr. t kat depan Stadium Indoor S'pore

Mr. T kat spek Merah! ni depan S'Pore Museum..

Ini tempat wajib tuk SNAP!!

Apa yg lagi bestnya.... Mr. T dapat DRUMSTICK! Drummer Taylor Swift... ^.^... Apa-apa.. Semua sgt berbaloi !!...

P/S: Mr. T teringat kat Enrique Iglesias pulak tetiba! Haizz...

I'M BACK (version 2.. hehe)

Salam semua, untuk tahun ini, ini post pertama yg akan Mr. T buat selepas almost 10 bulan Mr. T tak meng-update blog... mm.. apa yg Mr. T nak start untuk 1st entry 2011 ek? Sebelum Mr. T bergerak lebih jauh.. Mr. T ingin mengucapkan Selamat tahun baru dan Happy Chinese New Year buat kekawan blogger yg Chinese yg menyambutnya and kepada semua Selamat Bercuti...


Untuk entry ni, Mr. T akan mulakan dgn apa yg terjadi sepanjang Mr. T hilang dari dunia Blog ini... Mr. T akan review skit and share apa yg menarik... ada suka duka yg Mr. T ingin berkongsi kpd semua pembaca blog ini. Mr. T akan bahagikan cerita mengikut kategori yg sesuai k...


21SX: Kenapa perlukan semua ini?, Cinta apa nie?, Siapa cium mulut?Tak boleh ke!


Advanture: Gempak Kuantan, Surabaya Trip, Enrique iglesias Live in Bangkok, Krabi and Phuket Trip, Sydney part 2. etc ... (Mr. T tak ingat semua la... :P.. nanti Mr. T kasi update ek...)

Kerja, amalan: Ada apa dgn data?, Berkat apa tu?, Maaf, 2011 tahun terakhirku di dunia.



Kepada semua, ini sebahagian tajuk yg akan Mr. T review and share kpd semua... mm.. Tak der suprise ke? ... Tak per...Mr. Bubu dah bagi kebenaran dah! :P... InsyaAllah... semua ini akan dipost dr semasa ke semasa k... :) and tajuk maybe akan diubah mengikut kesesuaian k....Selain itu, Mr. T juga buka kpd semua blogger yg baca artikel ni... bg cadangan tajuk mana yg Mr. T kene start dulu k..


Ok la... ini jer dulu ek kekawan blogger sekalian... pas nie... kita akan lebih kerap jumpa kat sini... :)

P/s: Got Emergency call 12 a.m just now to go Singapore tomorrow morning 5 a.m!

Perjalanan Hidupku....

Salam semua kekawanku! Mr. T harap semua dalam keadaan yg baik-baik shaja k... ;-).. pas lama tak updates! Mr. T dtg untuk meng-updates kan blog! nie cadangan Mr. Bubu jugak.. dier yg mengingatkan.. nak cter pasal apa? mm.. Mr. T share gmbr jer boleh? gambar-gambar yang banyak kenangan..Apa-apa hal.. komen jer k!

Mr. T and salah seorang Gank K!torang, An.


Mr. T dengan Jilbab, sgt Comel mcm Mr. Bubu!!

Time kat Securities Commission...
Time Konvo !

Mr. T time g Lata Hammer..

P/S: Tgh Kecewa dgn seseorang.. tp masih bagi dier ruang untuk memperbaikinya..

Semuanya hampir Selesai...


Hari nie... Mr. T lepak kat umah sambil2 study2.. biasa la... next week exam.. kene la study! walaupun exam nie tak der kene mengena ngan keje yg akan Mr. T kene next 2 week... Mr. T rasa kene amik jugak la...

kekadang.. kita kene ready la.. apa-apa pun.. Mr. T pun amik la... exam nie dipanggil sbagai exam Modul 6 n Modul 7.. Exam nie sebenarnya untuk yg nak jadi Remisiers kat Malaysia... jd. siapa nak jadi.. leh amik k... just for info jer... Pasal tue Mr. T nak kongsi ngan korang... tmpat amik exam nie... kat tmpat Mr. T keje lorr... Securities Commission .. kat Bukit kiara, depan pusat sains negara...... (siapa jumpe Mr. T kat sini.. tegur-tegur la.... )

sebenarnya Mr. T punye agenda minggu nie agak best la .. selepas penat demam n sbagainya... Mr. T nak g Berkelah Waterfalls dan Kuala Gandah... dari dulu tringin nak g Kuala Gandah... Nak mandikan Gajah yg cute2 tue...
Mr. T memang suke bab alam semulajadi nie.... walaupun busy keje kan.... time to rilex pulak... jd..korang jangan keje kuat sgt... ingat untuk kasi badan korang enjoy!! yeah!
tunggu gmbr Mr. T nanti k...

ICU !!!

Minggu ini ialah minggu Mr. T tak sihat....tp degil g keje jugak!!! and tak nak jumpe Dr.!!! :-(... Mr. T tak suke jumpe Dr.! kalau leh nak jumpe Dr. time derma darah jer!! tue jer!!!

Mungkin sebab lately nie.. cuaca KL nie panas sgt.. jd badan pun tak sihat.... :-(
dulu time kat U.. ada Lecture jaga Mr. T tiap kali masuk bulan jan smpi march... tiap taun dia jaga... rindu pulak ngan lect. tue...(time tu... memang tak demam pun!!)

Music: All the Right Moves Location: Hotel Inna Simpang, Surabaya

bebaru nie... Mr. T kene buat Research Report tentang 1 company nie... tak tidur semalaman buat... sebab bukan bidang kita... tapi Mr. T gagahkan diri untuk buat jugak... apa lagi..semua ilmu yg patut n tak patut ..semua keluar... mm...


yang paling bestnye... antara tempat kerja akan offer kalau settle research tue... ialah KHAZANAH NASIONAL BERHAD, HWANG DBS, JP MORGAN la... (apa tue?? Mr. T pun bukan tau sgt pun....) Mr. T cuba berkata dalam hati.... buat jer... janji submit! dapat tak dapat... bukan masalah utama... huhu...

lagi 2 minggu, Mr. T akan tamat training.. jadi time tue.. rasa free jer... skrg nie pun... dah lama tak bukak blog... kecik ati blog nie!! huhu.....

apa-apa pun.. Mr. T ada story best nak kongsi... tp kene benti jap.. sebab batuk n flu makin parah... huhu...

lastly.. jaga diri baik2 tau korang semua... byk minum plain water k..... korang semua best sebab still ada time Mr. T tak der... Luv u'll~ <(^_^)>

Hold My hand !!!!

salam kepada semua kekawan Mr. T......

dah lama tak update blog nie... kecik ati blog nie... tapi tak per.. tis time.. Mr. T bawa 2 org ok...

TADDAAAAA!!!!


Khas untuk pembaca Mr. T yang setia menunggu artikel baru Mr. T !!!!

NEEXXXTTT!!!!!!!! Ke-2

oppsss.... sebenarnya... ini cume pencuci mata di bulan febuari nie..... ISI dier.. kat sini!!!! untuk Renungan Bersama.....


My dear Blogger friends


No maTter How far I might be
I'm always goNna be your friEnd

We cann0t hide, we can't deny
That wE're always gonna be friend

Now we share the same bright sun,
the same round moon


Why don't we share the same love
Tell me whY not

Life is shorter than wHat You thought

We can save the good spirit of me and you
For another chance

And let's pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you


P/S: Mr. T akui memang Mr. T kurang ber-blog lately nie.. sebab busy sgt..

Kulit manggis sedap ek?

Posted by Mr. Tercabut
11/22/09 | ADD COMMENTS

Aku SkanDal !!!

Posted by Mr. Tercabut
11/11/09 | ADD COMMENTS

banner Mr. T n Mr. Bubu

Mr. T banner

Mr. & Mrs. Follower