Ko ingat ko bagus sgt !!!

BooWhat nie -> Mr. tercabut On 12:00 PTG

Hari nie, Mr. T nak share apa berlaku pada dan 1 januari 2010.. sebelum tue, Mr. T nak wish Happy New Year kat semua... yg tak Happy.. Happy-Happykan jer~ entri nie panjang skit.. semua nie ialah "KO INGAT KO BAGUS SGT!!!"
Inilah kawan Mr. T! Riko POYO!!-------->>>

2.30 PAGI , 1 JANUARI 2010


lalu jer jalan nak sampai Umah Mr. T, ada pulak Road Block!! Road Block nie la paling Malas nak layan... dah la Mr. T bawa kawan dari Indon! si Riko la! (Mr. T harap lepas la.. malas nak kecoh-kecoh ngan En. Pulis!)kalau Mr. Bubu tak per la gak... diam jer...
En. Pulis tu tahan la kitorang.. Mr. T drive.. jd Mr. T kuar r keter... bagi detail semua, ok jer... Nasib baik si riko nie bawa Passport.. kalau tak.. sangkut... mati aku.. , Kawan Mr. T sorang lagi tue.. just diam jer... muke innocent la kan... Mr. T dah ready nak ciao la.. tetiba.. En. Pulis kata.. nie pasal Keter tinted gelap gler! mm.. kepala duk pikir apa nak kelentong en. pulis nie!! macam-macam la... apa lagi, berlakon lagi la... Mr. T dengan tenang jawab la..


Mr. T: ni kan keter member... saya just bawa jer...

En. Polis: mm.. call member skrg.. saya nak cakap.. kalau dalam masa 6 minit.. tak dpt.. kopek semua tinted nie!!


Mr. T: OK.. no prob!(dalam hati.. mati la..keter nie dah la baru tinted! kene kopak... abis r duit!)


pas 10 minit...

Mr. T: En. ..tak dpt la call, lagipun dah pagi nie..kul 3 pagi dah.. tidur dah kot! tak angkat jer! dah call 3 kali nie... (padahal call kawan yg memang tak pernah angkat phone call kalau telefon!)..


En. Pulis: Kopek semua nie sekarang... (ko ingat ko leh lari dari aku... aku nak ko kopek....ko kopek semua!)
* kawan Mr. T muke dah merah semua.. tak bersuara...


Mr. T: En. mana leh saya kopek? keter member kot! kalau en. berada kat tempat saya amacam? tetiba jer kopek@ jahanamkan keter member... (haa... ko ingat aku nak kopek!! aku dah penat nie!! )


En. Pulis: then kena r jugak..(budak nie tak nak kopek nie.. kene paksa nie.. aku lagi berkuasa..)

Mr. T: En. esok saya kopek k? saya cakap la ngan mmbr saya tue! Lagipun dah lewat pagi nie... (dah aku tak nak... ko kene la tak nak gak...)

En. Pulis: Nah... i.c n lesen Mr. T... (kesian pulak budak nie.. dah la hensem!! haha)

Mr. T: thanx en. ( baru ko tau... )


pas tue.. Mr. T suruh kekwn masuk cepat..sebab nampak En. Polis lain panggil En. Pulis yg layan Mr. T tadi.. kata apa masalah... Mr. T apa lagi...tunggu kejap jer.. diorang bincang skit2.. Mr. T trus gerak! malas nak tunggu.. kang jdi lagi kritikal! CIAO...

dalam keter.. si riko kata: "Bravo Mr. T, terrer gak ko berlakon.. " ni baru sikit Ko.. nak lagi pun boleh!
!! Actually.. Mr. T bawa keter tue.. keter RIKO!!!

sebelum kejadian!


1.30 pagi , 2010...

Terpaksa ikut sorang member nie. Si Riko. beria-ia nak celebrate New Year kat KLCC.. Mr. T memang dah Letih gler! dah sehari suntuk ikut inspection kat bangunan-bangunan sekolah area Klang dari pagi smpi kul 6 ptg.. malam pulak nak celebrate New Year! malas jer! lagipun.. dah 4 / 5 tahun tak celebrate... lagipun malas berhimpit-himpit! RIMAS!! Sampai KLCC.. tgk la karenah budak2, remaja, parents dan lain-lain lagi... Mr. T malas nak cter... sebab semua org dah tau.. walaupun ada yang korang tak tau.. Mr. T assume korang tau!! tgh On The Way jalan ke keter untuk balik dalam kul 2 pagi tue.. lalu la depan ZOUK, tetiba, Keter Kancil yg parking sebelah jalan tue.. Macam C**** jer..


Mr. T lalu situ.. tak mena-mena.. dier leh bukak pintu keter..apa lagi...terlanggar la tangan Mr. T.. Mr. T benti cakap.. "NEXT TIME, WATCH OUT OK!!!".. nasib baik pompuan... lebab trus tangan Mr. T.. minta maaf pun tak.. yg laki dalam keter tue... leh kata buat deerrtt... (korang mesti tak leh bayangkan macamana kan... just bygkan korang parking keter tepi jalan.. korang nampak lori laju kat jalan raya... cepat2 korang bukak pintu.. mesti patah kan pintu keter korang lori tu langgar? lebih kurang la...) dalam hati Mr. T dgn begang nye... "KO INGAT KO BAGUS SGT !!! KETER SETAKAT KANCIL, BENTI DEPAN ZOUK, NAK BERLAGAK BAGUS!! "

itulah dier , insiden 1 jan 2010...stakat sampai 4pagi tue... pas dari 4 pagi tue.. macam-macam lagi... next time cter k~

HAPPY NEW YEAR 2010

korang rasa: 

14 terSokSek

  1. bagus sangat ker mereka? hehehhe... sedap lagu ni, apa ntah tajuk dia. layan...

    Posted on 1 Januari 2010 6:04 PTG

     
  2. miSs s!v Said,

    hahha.
    pena jadi kat gua. eh yg sebenarnye mak gua. ade minah mane ntah. bukak pintu style buta kayu. cam haram ah. kene mak gua. syial jek. kelam kabut mintak maap. gua jeling jek ah. pucat gak muka minah tuh.
    cis. mmg gua hangat je!
    eh HNY.
    lambat tak?
    ekekeke

    Posted on 1 Januari 2010 8:47 PTG

     
  3. iyllienaz Said,

    ehh..gile pandai ko menipu..xpuas hati ni..haha..

    Posted on 1 Januari 2010 10:12 PTG

     
  4. Adit Iezwan Said,

    sy guna title sy ....so takda maslah ehehehhe

    Posted on 2 Januari 2010 12:12 PG

     
  5. mr. T: haha! bagus!! skil menipu ko pun da mantap sket dr dulu skg..haha!

    iyllienaz: tu baru mr. T yang menipu, tak dgr lagi citer sifu mr. T yang menipu!!

    betul tak bubu??

    Posted on 2 Januari 2010 8:01 PG

     
  6. Mr. tercabut Said,

    Tunjuk Bintang: tah la, kalau bagus, ok la gak! nie buat sakit ati jer....

    Miss Siv: tu pasal la... kalau bagus tak per la gak.. bikit hangit jer... sempat lagi nak wish Happy New Year! HNY to u too ya...

    Posted on 2 Januari 2010 9:09 PG

     
  7. Mr. tercabut Said,

    iyllienaz: menipu tue... memang skill perlu ada kepada penyiasat macam Mr. T nie.. Mr. Bubu pun terrer gak..

    Adit Iezwan: saya jugak tak der masalah... hehe.. sampai jugak adit kat sini... huhu

    Posted on 2 Januari 2010 9:12 PG

     
  8. Mr. tercabut Said,

    HM: skill dah mantap? eh.. cakap bebaik skit! ini Mr. T.. penyiasat terkenal Kota London ok... skill memang akan mantap bila getting older ... hehe..

    iyllienaz jangan layan HM tue.. dier memang perasan skit.. biasa la... dah lama tak update blog.. hehehe...

    Mr. Bubu kata HM dah amik injection ke blum?

    Posted on 2 Januari 2010 9:15 PG

     
  9. wahhhhhhhhh..hebat gitooo!!! berkesan nohhhhhhh belakon mr T. tahniah2 dr en Halmi

    Posted on 3 Januari 2010 8:16 PG

     
  10. |arieza| Said,

    ala kesian dia.. haha rupa2nye keter si riko hahahah tak try plak call riko terus.. kasik abg pulis bengang hahah.. btw, minah2 n mamat2 yg kuar masuk club, lg2 yg mcm zouk, byk yg blagak konon kaya. tp poket kosong! eleh takat zouk ape brg! buat clubbing kt rumah atuk nenek sndri la klu berani sgt kan? mau kena rembat ngn parang 10m pjg dek atuk nenek dia. ahahah :p

    Posted on 3 Januari 2010 11:54 PG

     
  11. otherhalf Said,

    biasalah mlm new year..semue nk enjoy sampai lupa dunia..huhuhuhu

    apa2 pun pandai Mr T berlakun...boleh tercalon dalam anugerah skrin 2010..ahak..ahak

    Happy New Year....

    Posted on 6 Januari 2010 5:17 PG

     
  12. dilot Said,

    nasib baik tak kene kopek...kalau tak meleleh si riko nnt...hehe

    Posted on 8 Januari 2010 4:28 PG

     
  13. hans Said,

    hahaha
    betul tu
    nasb xkena kopek

    Posted on 9 Januari 2010 1:02 PTG

     
  14. JieJie Said,

    huhu..tu la..lain kali...tinted 50 50 sudah..bkn nak wat pojek dlm keter pong..:P

    Posted on 10 Januari 2010 11:33 PTG

     

Catat Ulasan