Kulit manggis sedap ek?

BooWhat nie -> Mr. tercabut On 11:22 PTG

Hari nie, Mr. T akan entri pasal info .... Semalam Mr. T makan Manggis.. dah lama tak makan.. makan punye makan... Kulit tak boleh buang.. nak simpan... mm... Mr. T tanya kat Ayah Mr. T, pasal nak simpan...

Ayah Mr. T kata.. .... "nak buat air.."


Glurpp...

Mr. T just telan air liur jer... kira air Kulit Manggis tue ala-ala Fresh la... Ramuan apa yg Ayah Mr. T buat .. Rasa cam tak nak minum jer.. sebab tak pernah minum.... Ayah Mr. T kasi suruh cube... mm.. "tak kot.. " hehe .. kalau ada komen sedap.. baru Mr. T berani kot..

kulit manggis sedap dan ayah Mr. T

Bila Dah siap....

Jus air kulit manggis tue kaler coklat lepas dah settle blander + ramuan2 lain.....

kat sini.. antra khasiat nak share..merawat penyakit seperti Malaria, TB, penyakit kulit, cirit-birit, dysentry,alergi, resdung, lelah, pelbagai penyakit kulit seperti eczema, gatal-gatal, psoriasis, seborrhea, jangkitan kulat, luka-luka yang biasa pada mulut, melecur, selepas pembedahan, penyakit darah tinggi, kencing manis, lebihan kolesterol , keletihan, kekurangan darah, ulser, gastrik, saluran usus yang bengkak....

kepada semua.... ni SEKILO Mr. T kasi tau khasiat kulit manggis nie.. pasnie.. Semua dah boleh start minum... JOM MINUM AIR KULIT MANGGIS...

P/S: maaf sebab tak dpt keluarkan artikel pasal Mr. T ke "Sydney: Cabaran terbesar dalam hidupku" seperti Mr. T janjikan kepada sebahagian blogger...

korang rasa: 

27 terSokSek

  1. yup!! kulit mggis tuh byk khasiat dia.. nenek i slalu jemur, bila dah kering,tuang jew ngan air pns.. then minum..

    Posted on 23 November 2009 12:51 PG

     
  2. mier@merr Said,

    erk.... thanx 4 da info...
    tp bleh telan ke nih..
    takot xlepas kat tekak jek..hhuhu

    Posted on 23 November 2009 12:55 PG

     
  3. kalau dah kaler pelik,
    payah nak masuk...

    Posted on 23 November 2009 12:59 PG

     
  4. Mr. tercabut Said,

    itu la... Mr. T pikir gak.. bleh ke nak minum.. kaler dier coklat... pas tu.. nie bukan cam produk2 kat kedai... sebab ramuan dier.. byk dah dicampurkan.. jd sedap... siapa pernah minum.. explain skit..

    Posted on 23 November 2009 1:24 PG

     
  5. ~LP Lum~ Said,

    rsa mcm nak try lak... :)

    kan ke bgs kalo ada yg wat jus kulit mgis nie tuk d jual... :)

    Posted on 23 November 2009 1:29 PG

     
  6. acap Said,

    jus kulit manggis?
    ishhh

    Posted on 23 November 2009 1:39 PG

     
  7. syaf Said,

    manggis aku suke petik dulu..jolok ngan galah..
    tp nk makan die atoyai koto siot tangan..nk bukak nye tu tp isi die sedap gler

    Posted on 23 November 2009 2:23 PG

     
  8. Mr. tercabut Said,

    memang la.. tp jus kulit manggis dah ada kat pasaran la... yang Vemma tuk promote tue... Mr. T tak try lagi... blum lagi... huhu.. g la beli... mahal skit..

    Posted on 23 November 2009 4:01 PG

     
  9. memang kulit manggis banyak khasiat. tapi x pernah plak dengar orang wat just dan minum. yak.. mesti pahit kan..

    Posted on 23 November 2009 6:33 PG

     
  10. Faarihin Said,

    Salam mr.T..

    uiks.. tak penah plak dgr air kulit manggis ni.. first time tau ni.. tq atas maklumat ini..

    Posted on 23 November 2009 6:45 PG

     
  11. [z@ck] Said,

    sedap ke??
    huhuhu

    Posted on 23 November 2009 9:12 PG

     
  12. |arieza| Said,

    manggis, my fav fruit! hahaha..

    well, ngape plak cbrn kt sydney pyh nk tulis :( nk tau sgt2..

    Posted on 23 November 2009 9:40 PG

     
  13. Mr. tercabut Said,

    sekarang makin byk produk.. jus kulit manggis nie pun ada jer.. tp kat pasaran .. rasa dier diolah.. supaya org rasa tak payau2... pernah gak dulu gigit kulit manggis.. mm... rasa dier.. paham2 sendri k..

    arieza: sabar k.. insyaAllah ada..

    Posted on 23 November 2009 11:01 PG

     
  14. mr T..betol eh boleh merawat Psoriasis?? betol eh mr T??

    Posted on 23 November 2009 10:41 PTG

     
  15. Mr. tercabut Said,

    mm.. betul shahira... tue semua dpt dari internet..

    Posted on 24 November 2009 1:18 PG

     
  16. Capo Grande Said,

    better buat sendiri la kan....kalau dah dikomersialkan, ntah apa2 bahan yg masuk nanti...khasiat xdpt, penyakit yg sampai...apapun thanx for the share....kg byk manggis, nanti mau try la ;-)....

    Posted on 24 November 2009 3:08 PG

     
  17. DilOt Said,

    erk...sodap ke? nak tau sodap or boleh minum ke tak..kene try buat la..=)

    Posted on 24 November 2009 3:38 PG

     
  18. tentu rasanya pahitkan...
    tapi skrang ada dijual jus manggis, mudah dan senang, terus minum je..
    memang banyak hasiat jus manggis ni...

    Posted on 24 November 2009 6:53 PG

     
  19. Mr. tercabut Said,

    biasanye.. yang pahit2 nie.. berkhasiat... mm.. jadi.. jom la minum.. ada brani... ??? Mr. T cume akan minum kalau masuk EXPLORACE jer kot.. Dah desperate.. baru minum.. hahaha

    Posted on 24 November 2009 8:50 PG

     
  20. Afzainizam Said,

    Salam Dari kami Warga Kerja http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

    kepada semua
    Keluarga, saudara mara, sahabat handai, rakan niaga,
    pelanggan dan pengunjung blog ini.
    Selamat Menyambut Hari Raya Haji Aidil Adha
    Selamat Menunaikan Ibadah Korban….

    Salam Aidil Adha Dari Mereka Yang Menjadi Tetamu Allah..
    "Aku telah menyahut seruanMu untuk menunaikan Haji, wahai Tuhanku! Sesungguhnya aku ingin mengerjakan Haji, maka permudahkanlah bagiku, maka terimalah ibadat Haji daripadaku, sahaja aku menunaikan ibadat Haji dan berihram dengannya kerana Allah Taala. Telah aku penuhi seruanMu wahai Tuhanku, telah aku penuhi seruanMu, telah aku penuhi seruanMu wahai Tuhanku, tidak ada sekutu bagiMu. Telah aku penuhi seruanMu, sesungguhnya segala puji, segala nikmat dan segala pemerintahan adalah kepunyaanMu, tidak ada sekutu bagiMu. Wahai Tuhanku! Diharamkan bagiMu rambutku dan diriku, jasadku dan semua anggotaku, daripada wangi-wangian dan perempuan serta dari semua perkara yang Engkau haramkan terhadap orang yang berihram, aku mengharapkan pertolonganMu, wahai Tuhan sekelian alam."

    Jangan lupa ambil kad ucapan Salam lebaran aidil adha… pilih lah nak mana satu

    Sorry lama sangat tak ziarah blog kamu ni… dah banyak yang entry yang tertinggal nak baca… ape pun kami tetap masih menziarahi blog kamu sebagaai tanda nilai satu persahabatan yang telah lama … sambung kembali persahabatan kembali… dengan respond anda….

    Emmmmm kulit manggis ni klu di komersialkan boleh jadi kaye raye nampaknya.... yummmp manisnya buah manggis ni.... yang hitam manis pandang tak jemu.... kulitnya biar lah hitam tapi berharga...

    Posted on 25 November 2009 9:39 PG

     
  21. r0sLiNa Said,

    bru ku th kulit mnggis rp nya lih mkn ...hahhaha..tp sdap kew>>>

    Posted on 25 November 2009 8:08 PTG

     
  22. Mr. tercabut Said,

    sedap kot

    Posted on 28 November 2009 12:31 PG

     
  23. timtim Said,

    1st time mkn manggis dulu ingtkan nk kena kupas kulit.. hehehe

    tpi air kulit manggis..x penah cuba..

    Posted on 28 November 2009 8:43 PG

     
  24. Mr. tercabut Said,

    jom cube!

    Posted on 30 November 2009 1:47 PG

     
  25. ZahirZ™ Said,

    waaaaahh...1st time dengor...huhuhu...vemma tue produk kulit mggis la kn..

    Posted on 6 Disember 2009 4:37 PG

     
  26. Neilkie69 Said,

    MR T< Apakah campuran yang ayah MR T campur dalam membuat jus manggis tu. Saya rasa mahu cuba buat jus tu la...

    Posted on 7 Disember 2009 10:51 PG

     
  27. Mr. tercabut Said,

    Zahir:yap.. Vemma tu pakai kulit manggis...

    Neilkie69: Mr. T rasa just blander biasa + air.. pas siap blander.. boleh la saring cam biasa jer... pas tue.. kalu perlukan manisan... campur air gula.. :-)

    Posted on 8 Disember 2009 8:38 PG

     

Catat Ulasan