Mr. T kata nak spend masa ngan family.... mm.. :-(

BooWhat nie -> Mr. tercabut On 8:12 PG

hari Ahad...

Actually semalam ada plan nak spend masa ngan family... tp... tak berjaya sbb ada benda kene settle...

adik Mr. T lelaki paling bongsu dtg masuk bilik Mr. T petang sabtu semalam...

Adik Mr. T: Abg, tak nak masak Pizza ke?

Mr. T: Pizza... jap ek... abg ada keje nie..

Adik Mr. T: Ok... :-)
....
...
....
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

malamnya, dier masuk lagi kat Bilik..

Adik Mr. T: mm.. abg, tak jadi masak Pizza ke?

Mr. T: Alamak, Abg lupe la nak beli bahan-bahan... sorry sgt esok kita masak boleh?

Adik Mr. T: Ok la... : - (

Sebenarnya, dah 3 kali adik Mr. T tanya... mm.. sian pulak.. cter dier camnie.. Mr. T ada memain jer cakap nak masak pizza hari sabtu pada hari jumaat, sebab plan nak spend ngan family n adik beradik... sebab dah lama tak duk ngan diorang... sambil2 borak2 dan makan... tak tau pulak adik Mr. T nie serius nak Pizza...


Mr. T ngan adik Mr. T..(sama tak ngan Abg dier?)

bila hari nie, ahad, Mr. T kene gak spend masa ngan family expecially adik Mr. T lelaki bongsu nie... sebab degil skit.. tp manja.. biasa la .. bongsu...



Cek2 la kat fridge ada makanan apa... nak buat topping Pizza.. cam tak der bahan jer... mm..
pikir2 adik Mr. T nie... nak kasi topping apa ek?...mmm.... tetiba kakak kembar Mr. T smpai bawa la makanan mentah yg leh buat topping cam sausage, nugget n bagai2 lagi... yg paling happy, adik Mr. T la.. dier kata...

"abg nak tolong buat apa nie!!!"


kasi la 2, 3 keje.... ok la tue... Mr. T pun dah lama tak masak pizza... tah jd ke tak... makan western nie.. bukan la familiar sgt... nasib baik ada Fryer Tupperware... apa lagi.. masak la Pizza .. la... bukan susah pun... 10 minit jer...

bila doo dah siap diuli...(lain tu watak sampingan)---->
kali nie.. Mr. T pakai 1/2 kilo tepung... dpt dalam 6 keping Pizza saiz Medium... leh kasi semua makan.. lagipun sibling + parents dalam 10 org la... tambah masak nugget dan makanan ciptaan sendiri.... Banana Bun with Mozzarella Cheese. hehe.. nie main buat jer..hehe..


<----Idea My Twins Sis + Mr. T
Adik Mr. T paling happy la.. sebab Mr. T kasi dier buat kreativiti dier sendiri buat Topping Pizza la... letak la segala macam... Alhamdulillah... selesai sudah masak. waktu time masak... sibling Mr. T sibuk kemas dapur... lagipun..

hari ahad hari nie agak bertuah dpt bersama keluarga... kebetulan semua ada.. biasanye masing-masing sibuk...

Alhamdulillah.. dpt gak makan pizza setiap kali rehat... seronok kalau adik beradik ramai dan tau peranan masing2.... siap gelak tawa kami semua yg jarang dgr...

...
...
...
...
...
Last Pizza dah masak.. (cheese tak boleh blah nak ikut jugak!)

3 Banana Bun with Mozzarella Cheese Mr. T (n Mr. bubu..hehe) lala~

finally, Adik Mr. T nak masuk tidur....

Mr. T: amacam dik? puas makan Pizza sampai 6 abg buat?

Adik Mr. T: Kenyang la... cume last skali jer... yang Banana Bun with Mozzarella Cheese tue yg tak larat....

Mr. T: tu la... nak sangat...

Adik Mr. T: la...adik bukan nak Banana Bun tue...

Mr. T: Tapi makan jugak kan? ala... cakap jer la nak...

Adik Mr. T: makan 2 gigit jer tau... tu pun reka-reka jer..

Mr. T : Yela...at least sedap.. hehe

Adik Mr. T: bukan slalu pun abg buat.. hehe.. thanx ya.. actually nak cakap thanx td waktu makan.. tp lupe... hehe

Mr. T: pas nie nak makan pizza lagi ke?

Adik Mr. T: nak... tp lepas Sebulan tau... kenyang sgt..

Mr. T: mm... ok la... insyaAllah..

sehingga artikel nie ditulis, adik Mr. T terbaring dah.. ZzzZZ.. penat excited td la tue...

P/S: Pizza buat sendiri lagi sedap..hehe....

korang rasa: 

17 terSokSek

  1. nampak yummy..tapi kan...hurm..tapi...*sambil tutup muke* sy tak reti buat pizza..

    Posted on 1 November 2009 4:16 PTG

     
  2. Janggel Said,

    Menarik pulak tengok gambo pizza2 tu...

    Posted on 1 November 2009 5:33 PTG

     
  3. Mr. tercabut Said,

    mm... shahira- masak pizza nampak jer susah... sbnrnye, senang jer...
    janggel.. Pizza menarik? mm.. kene rasa dulu..

    Posted on 1 November 2009 10:53 PTG

     
  4. arque Said,

    bertuah adik kau dpt abang penyayang.

    Posted on 1 November 2009 10:56 PTG

     
  5. seronok kan dapt berkumpul adik beradik sesekali macam ni...masak masak dan makan makan sambil borak borak...rindulah suasana dapat berkumpul semua adik beradik cam ni...

    Posted on 2 November 2009 12:10 PG

     
  6. JieJie Said,

    huhu..yerp..adik kamu sgt bertuah dpt abg yg penyayang..nak soh abg jijie masak??ngee..kuncing betanduk pon lom tntu die masak..tp piza tu look very nice..ngee~~lapar la plak..:)

    Posted on 2 November 2009 12:10 PG

     
  7. Nine Said,

    wahh seiras gak rupa Mr T ngan adik..

    wahh pandai masak nih Mr T. Bagus2..hehe..boleh join nanti kalo gi umah Mr T..

    hehe...

    Posted on 2 November 2009 12:22 PG

     
  8. Mr. tercabut Said,

    Alhamdulillah..

    bersyukur dgn apa yang ada....

    Bg Mr. T, hargailah waktu bersama ketika itu, sebab, saat and ketika tu takkan kembali lagi..

    walaupun Mr. T byk spend masa dgn kekawan....


    tapi ... Family tetap diutamakan... seperti anda semua.. <(^_^)>

    Posted on 2 November 2009 1:06 PG

     
  9. Sofi Said,

    pizza itu sungguh sedap hohohoho

    Posted on 2 November 2009 4:34 PG

     
  10. cybernetic88 Said,

    woo abg yg baik. nk jadi adik ko jgk r. dpt mkn piza. haha. nmpk sdp la piza yg ko wt tu. glupp. meleleh air liur aku ni wei. =P

    Posted on 2 November 2009 5:50 PG

     
  11. imHepPie Said,

    perghh mmg cmbesh laa...xnk amik order ke haha...lapo lak aku dbuatnya

    Posted on 2 November 2009 6:28 PG

     
  12. Mr. tercabut Said,

    amik order ek Heppie? hehe.. boleh kot.. tak yah amik order... blanja jer.. buat sendri.. save gler...

    Cybernetic88: nak jd adik ke? boleh jer. leh ajar buat pizza...

    Sofi: Pizza itu sungguh sedap? mmm.. memang sedap.. <---- statement Mr. Bubu...

    Posted on 2 November 2009 8:43 PG

     
  13. seKut taWar Said,

    tringt kat pizza buatan mak aku...hehe

    ko blaja kulinary ke blaja sdiri

    nk wat pizza tu?

    Posted on 3 November 2009 4:57 PG

     
  14. Mr. tercabut Said,

    tak amik kulinary pun.. blajar ngan org.. sbb nak sumthing difference...

    hopefully, pas nie leh buat Chicken Chop pulak.. hehe

    Posted on 3 November 2009 7:48 PG

     
  15. syaf Said,

    bagus r kaw nie..layan adik kaw...
    kalu adik aku nk macam 2 aku bagi penyepak jerk...hahah x de lah gurau jerk..

    kalu adik aku mintak aku bagi je lah tap masalah nye aku x reti masak...sekian...heheh

    Posted on 3 November 2009 6:50 PTG

     
  16. wah..pandainyee die wt pizza..nnt wt satu antar kt umah ek..ehehe

    Posted on 3 November 2009 11:39 PTG

     
  17. panadai buat pizza yer.. kreatif betul.. boleh buat bisnes nie.. hehe..

    psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

    Posted on 4 November 2009 4:55 PG

     

Catat Ulasan