Kenapa kita kene pergi sekolah??

BooWhat nie -> Mr. tercabut On 3:38 PG

Hari nie, Mr. T nak bawa korang semua ke zaman sekolah tapi pada umur yg semakin meningkat...

waktu dulu, Mr. T slalu fikir... Kenapa kita kene pergi sekolah?


sebab nak jumpa kawan?


cari awek? huhu... best nie


jual nasi lemak? <--- Mr. T penjual nasi lemak dulu... sbb chinese school, tak der makanan heavy tuk melayu yg HALAL..


paling best... dpt main!!! boleh main bola! rundoust! galah panjang la...pergh.. best gler..


nak pikir masuk universiti? oo... jauh sekali..... huhu


bila dah makin besar dan masuk Universiti.. baru sedar kenapa kita kene pergi sekolah.... mm..

Mr. T join n buat projek ke sekolah-sekolah, kem motivasi dan macam-macam waktu kat universiti....bertuah betul budak-budak zaman sekarang... Mr. T dulu.. mana la ada kem bagai2... ada pun, tuk yg bijak pandai jer.... mm... setuju tak??

bila terfikir benda nie, tetiba datang salah seorang sahabat minta Mr. T n sahabat pentaskan teater kepada anak-anak yatim yg dtg sempena jamuan buka puasa..
PENDITA + K!TORANG = kenapa kita kene pergi sekolah???

trus group teater Mr. T ialah PENDITA ..sepakat buat tajuk teater "Kenapa kita kene pergi sekolah?". nasib baik Mr. T da group k!torang.. trus la import diorang join teater nie... kali ini buat teater musikal.. 1st buat muzikal.. biasa buat teater serius.. cabaran baru..

Dalam pementasan ini... Mr. T n kawan-kawan merungkai persoalan kenapa kita kene pergi sekolah... (Mr. T tak nak anak-anak yatim nie tak tau matlamat... cam Mr. T dulu)

Alhamdulillah... semua berjalan lancar, anak-anak yatim tue sgt happy, gelak ketawa diorang buat kitorang semua Puas.. selesai pementasan... bila majlis nak berpisah dengan anak-anak yatim nie... diorang menangis kat Mr. T ngan kekawan... tp kitorang still happy dgn diorang sambil bergambar (semua sembunyikan perasaan sedih..)... sambil menasihatkan anak-anak yatim nie... macam2 la nasihat yang keluar....

tu la dier kenangan Mr. T dengan kenapa kita kene pergi sekolah.... rasanya.. sekarang, budak-budak makin bijak... tak der la pikir cam Mr. T dulu.. cume cabaran dunia internet nie.. boleh mempengaruhi diorang!! bahaya!!!

P/S: orang melayu pertama kene rotan dengan pengetua! hehe


korang rasa: 

15 terSokSek

  1. cybernetic88 Said,

    hee. sbb pergi skewl dpt awek la kowt kn =P. btw gi skewl dpt cari ilmu satu. dpt mmber. dpat pngalamn. mcm2 la kngn paht ngn mns kat skewl dulu. ske ble ingt. terglk pon ade. hahaha. btw skewl itu BESH!! =)

    Posted on 29 Oktober 2009 5:52 PG

     
  2. nurain rodze Said,

    haha .
    sekolah ! sekolah !

    Posted on 29 Oktober 2009 5:52 PG

     
  3. Mr. tercabut Said,

    skrg baru tahu bertapa pentingnya ilmu... hehe.. Mr. T skrg akan lebih menghargai!

    Posted on 29 Oktober 2009 10:03 PG

     
  4. miNt Said,

    chinese school kah anda?

    ni hao! ^^

    sekolah~
    ntah lah.
    kalau org kata bila dah habeh baru sekolah kita akn rindukan sekolah.
    ak tiada perasaan itu.
    habes maknanya habes.
    kolej pon macam tu.
    habes maknanya habes.
    susah nak ada perasaan manusia macam ak ni.

    Posted on 29 Oktober 2009 12:32 PTG

     
  5. Mr. tercabut Said,

    yeap mint... i am..

    mm... tiap org ada kenangan untuk dikenang...
    Mr. T tak der la slalu rindukan zaman tue... tp bila berhadapan dgn kekwan zaman tue.. pasti akan keluar macam-macam cerita...

    suddenly, Mr. T love it... :-)

    Posted on 29 Oktober 2009 12:54 PTG

     
  6. bangga dapat jadi salah sorang pelakon pementasan tuh..

    n tambah bangga cz jln citer pementasan tuh idea HM..hehe..

    then, bile nak masuk bab "penyesalan yang tak sudah"?

    rindunya...
    nak berlakon lagi..

    Posted on 29 Oktober 2009 11:11 PTG

     
  7. Mr. tercabut Said,

    lupe nak kasi kredit sama HM... thanx.. pas nie kene masukan dlm diari keje pulak...

    nak belakon lagi?

    boleh jer... tunggu tawaran k...

    Posted on 30 Oktober 2009 12:01 PG

     
  8. Nine Said,

    haha...best zaman sekaolah dulu..

    yup setuju main roundest mmg best..

    dulu selalu guna bola tennis...

    hehe..

    Posted on 30 Oktober 2009 3:34 PG

     
  9. Mr. tercabut Said,

    kelakar la.. bola tennis slalu kene cermin tingkap rumah org n bumbung umah org!! hehe...

    dulu Mr.T main roundest kat jalan raya!hehe

    Posted on 30 Oktober 2009 4:37 PG

     
  10. cham's Said,

    time skool mmg time paling best...ever after :D

    Posted on 30 Oktober 2009 11:47 PTG

     
  11. adie Said,

    masa sekolah rendah alasan utama pegi sekolah sebab takut kena sebat ngan abah, biar kena sebat ngan cikgu jangan kena sebat ngan abah.

    masa sekolah menengah pegi sekolah sebab nak cari awek, nak bersosial, rasa diri dah besar.

    bila masuk U pikir nak dapat kerja best, dapat gaji banyak boleh enjoy.

    bila dah kerja pulak pikir macam mana nak sambung belajar balik,part time ke full time, nak jadi student balik nak belajar betul2 huuhuhuhuu

    have a nice weekend

    Posted on 31 Oktober 2009 2:45 PG

     
  12. Mr. tercabut Said,

    Cham's.. memang zaman budak sekolah banyak nakal maa...hehe

    mm.... thanx adie... ye ke cam tue? Mr. T sbenarnye lebih hargai untuk satu2 masa tue.. tp masa dpt duit... memang sgt enjoy.. tp adakah masa kita untuk kekawan kita? mm.... bukan kawan keje la...

    Posted on 31 Oktober 2009 3:29 PG

     
  13. miNt Said,

    我也是读华校◦ ^^

    kenangan.
    kadang2 terkenang.

    Posted on 31 Oktober 2009 12:50 PTG

     
  14. Mr. tercabut Said,

    sama la kita...

    hehe... Chinese School pun best... sgt2 best.. kat sini kekawan Mr. T unite.. ada a few chinese n Malay and other races... 1 time buat reunion ari tue.. almost 15 a.k.a semua batch Mr. T dtg yang malay + other races... yang kat Russia pun turun..

    Best.. berkumpul kat Sekolah rendah kitorang! Memory indah!

    Posted on 31 Oktober 2009 10:23 PTG

     
  15. Posted on 5 Mei 2010 1:05 PTG

     

Catat Ulasan