Part 1: KY GEL? Apa ni???

BooWhat nie -> Mr. tercabut On 2:02 PG

As salam, hari nie, Mr. T nak bawa semua ke satu situasi yg menarik utk dikongsi bersama.. mmg benda nie agak segan utk dikongsi... tp..Mr. T rasa.. byk benda yg leh kita dpt.. =)
(Lepas gian Mr T sebab dah lama tak menaip pasal life... )

~ Easy come, easy go, that's just how you live, oh Take, take, take it all, But you never give, Should of known you was trouble from the first kiss.... ~
bruno Mars - Grenade, ringtone hp Mr. T.
Mr. T angkat telefon dari sorang kawan, Mr. Kay.
Mr. Kay: Mr. T kat mana?
Mr. T: kat umah la.. knapa?
Mr. Kay: Mr. T tolong, barang sy kene curi n kene tipu, urgent.. tolong dtg skrg! Sy kat Hotel Tiong Nam.Tolong ek! Sy tunggu kat Lobby.
Mr. T: Ok.. (dlm keadaan bluurr... )

Lobby Hotel Tiong Nam
Mr. T: Kenapa nie? pasal ni?
Mr. Kay: Mr. T, jom ikut sy naik atas.. nanti sy cerita kenapa..
Mr. T: cter kat sini jer tak leh ke?
Mr. Kay: Tak leh!
(Jam menunjukan jam 10 pagi)




Dalam Bilik


Mr. T: mm.. Knapa ngan kamu nie?
Mr. Kay: mm... Tah la Mr. T...
Mr. T: Ok.. Cter la.. pasal ngan kamu nie? ni byk2 barang nie barang kamu kan?
Mr. Kay: Yeap, Mr. T, semua barang-barang saya, saya kene tipu la... saya tak tau nak ckp apa dah!
Mr. T: knapa ni? ceciter...ceciter.. (org serius.. Mr. T duk memain lg... hehe)
Mr. Kay: smlm stay kat sini ngan Mr. Hans.. then, pagi nie.. bila sy bangun.. Mr. Hans dah takder... dier amik hp saya and wallet saya... (sambil tertunduk)
Mr. T: Haiz... pasal pulak nie? knapa tetiba leh takder? kamu baru kenal dier ke? ni mesti kes kamu duk chating2 kan, FB la, Myspace la, MIRC la(ada lagi ke benda nie? )... kan?

Mr. Kay: mm.. kenal kat online..
Mr. T: Then.. bukan ke smlm kamu call kata nak balik tempat blajar hari nie? jd kamu stay ngan dier la kan?
Mr. Kay: iye la.. tp saya sepatutnya balik ngan dier.. sebab dier dah belikan tiket flight!
Mr. T: Jd, kamu kene balik ngan Mr. Hans la sepatutnya kan?
Mr. Kay: yap
Mr. T: Mana kamu tau dier beli tiket flight kamu? Buktinya apa?
Mr. Kay: Dier tunjuk Tiket Flight ada nama Mr. Kay skali... mm...
Mr. T: Amcm kamu leh tido ngan dier.... dier siapa? BF kamu ke? Kawan ke? Skandal ke? (str8 to da point...)
Mr. Kay: Apa la Mr. T nie... Kitorang kawan jer la... dier nak kasi sy keje.. hari tue.. saya g umah dier.. kitorng bincang2 pasal keje yg sy akan dpt... mm..
Mr. T: Kamu kan study lagi.. dh la jauh.. sibuk2 nak keje pasal..
Mr. Kay: nak duit sampingan la Mr. T...
Mr. T: Eh! Amacam tak cukup jer duit ? Mr. T kenal kamu la.. Sengaja cari masalah kan?
Mr. Kay: ........... (Diam jer)..
Mr. T: Then, skrg amacam?
Mr. Kay: Tah la.. macam tak logik pun ada.. kitorang semalam ok jer... lagipun, dier pernah belikan saya kasut tuk saya (Harga mahal gler...) n top upkan saya....... knapa dier amik wallet n hp saya..cam tak berbaloi jer dgn apa yg dier amik dari saya tu... nasib baik saya ada 1 bijik hp kat dlm beg lagi 1 nie... no Mr. T ada... kalau tak... tak tau nak hubungi siapa dah!..
Mr. T: Mr. Kay, ini bukan 1st time... Mr. T dah pernah kasi warning dulu kan! KANG, JANGAN SAMPAI DAH MENGANDUNG.. BARU NAK CARI MR. T lagi (saja sakat Mr. Kay ni) ... eemmm... btw, Korang buat apa jer semalam? (Saja nak pancing soalan nie kat Mr. Kay.. hehe..)
Mr. Kay: Kitorang tak buat apa2 pun.. just duduk, borak2, tdo jer la...
Mr. T: Yeke?
Mr. Kay: Ye la...
Mr. T: mm... OK.. (Korang rasa leh percaya ke ek? mm... paham2 sendri la k...)

Mr. T jalan kat sekitar bilik utk check2 barang apa yg Mr. Hans tinggalkan @ tertinggal ke.... sebab kalau wallet hilang, kene report En. Pulis! (tringat story En. Pulis nie pulak!).. Beg Mr. Kay terbuka.. Mr. T just ushar2 la... then... tetiba Mr. T ternampak.. 1 benda yang menarik perhatian Mr. T! tulis kat situ.... K-Y GEL ...

Mr. T: Mr Kay, apa nie?
.....

......

Mr. Kay: ..... (Diam jer)...
jap.. jap... part 2 ek... sabar k....

(nama dan lokasi bukan nama sebenar.. :))

korang rasa: 

5 terSokSek

  1. afuan shah Said,

    hahahahha..
    apa la mr T ni..memang terguling2 gelak..
    btw..saya ada gak member ceni..dr sekolah membawa ke zaman U..
    memang masak la...

    Posted on 12 Mac 2011 10:10 PG

     
  2. i'm waiting for the part 2!!!
    rupanya ada benda korg sorok dr aku....
    aku....kecik hati....
    tapi...pujuk diri sendiri....
    let bygone be bygone...
    better life is coming in the future..
    perhaps! perhaps! perhaps!

    Posted on 30 Mac 2011 7:13 PTG

     
  3. Sila sambung cerita anda... tak sabar nak tahu apa climax nya?

    Posted on 3 Mei 2011 7:09 PTG

     
  4. formen89 Said,

    hi.
    lama tak baca blog ni

    Posted on 17 Disember 2011 2:59 PG

     
  5. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    Posted on 9 Oktober 2015 10:08 PTG

     

Catat Ulasan