KaWin SePasen + CoCok KolaGen !!! SiaPa Nak!!

BooWhat nie -> Mr. tercabut On 3:34 PG

Mohammed Fazdil Min Bahari dan Ian Young ialah pasangan pengantin yang dah kawin dan sekarang kat UK.


Hari nie, macam biasa la, Mr. T akan baca Paper dan untuk habiskan baca paper mengambil masa dalam 1-2 jam... tetiba, Mr. T terbaca 1 artikel yang agak menarik di dalam Mingguan Malaysia... 1 tentang "Terperangkap Cinta terlarang kerana nafsu" dan artis menyesal tak sudah...

Layan lagu lama nie dari Mr. T untuk korang semua!!!


Antara dalam artikel nie..<--- Mr. T review skit jer, yg lain boleh beli Paper n Baca..!Mr. bubu pinjam sekarang! ada sentuh pasal lelaki Islam bernama Mohammed Fazdil Min Bahari a.k.a Fatine yang berkahwin dgn Ian Young, pemilik syarikat penyelenggaraan hartanah... Si young nie terpegun dgn kejelitaan Fatine and ingatkan pompuan, rupenya seorang laki...Si Young nie tak kisah pun... ni semua pasal Nafsu.... Diorang kenal time kat Starbucks KLCC..<---- siapa nak test market... boleh try k... hehe... , Si Fatine nie dah amik hormon pompuan since 17 tahun n dia seorang jurusolek. By the way , dier takut nak buat operation buang TTTUUUTTTT.. sebab takut risiko.. <--- macam2 la, Allah tak pulak dier takut... skrg diorang kat UK...

selain tu pulak, Family si Fatine nie, tak tau dier dah kahwin.. tau pun dari Paper...macamana la perasaan keluarga korang kalau situasi nie? skrg nie... akibat dari perasaan cinta yang fatine sendiri tidak pasti kebenarannya kerana berlainan jenis, kene hadapi byk risiko bukan dier sorang tanggung , nie dgn keluarga sekali.. dah la VISA dh nak tamat, keluarga tanggung malu, blum lagi mahkamah masuk campur... mm... <--antara ujian Dunia yg dier kene... kita tak tau macamana... jadi tabahkan dan make sure cekalkan diri Korang... jgn Give UP k.....



Siapa nak buat muke korang tegang cam Jocelyn nie, buat suntikan kolagen... Cantik ke?


Artikel ke-2 nie pulak pasal artis Malaysia, menyesal tak sudah... mm.. ini pasal yang artis nie suntik kalogen kat muka.. Mr. T bukan nak kutuk dier @ apa, cuma nak bg komen beberapa ayat yang dikeluarkan oleh Artis laki ni membuat Mr. T berfikir panjang. antaranya adalah, ada seorang ustaz nasihatkan dier pasal kolagen tue, pas tu, dier marah balik, "Engkau dunia engkau, aku dunia aku"... mm.. Bagi Mr. T, Ustaz tu just nasihat, kita just trima...sebelum menjawab tue, fikir dulu, <---Mungkin time tue, Artis tue tgh marah kot... Ustaz tu pulak salah timing! May be kot? mm...... tp di akhir ayat tue, Artis tu ada cakap yg time tu dier jahil... Mr. T puji sebab dier jujur memberitahu dan skrg dah insaf... btw, dier skrg proses kuarkan kolagen dari muka sikit demi skit... nak tau pasal apa? mm... Pasal Anak dier... nak lebih-lebih...siapa Dier... Baca la dalam Paper Mingguan k !!! <--- takkan nak kene suap kot! hehe..


Sebenarnya, dari dua artikel nie, Mr. T nak simpulkan, walau apa pun terjadi kepada kita, kita kene minta tolong pada Allah, kalau kita rasa kita jauh dgn Allah dan perlukan masa untuk dekatkan diri, fikir la orang terdekat kita, Keluarga... Keluarga org yg paling dekat, jagalah maruah keluarga kita, sekeji mana pun korang, sehina mana pun, keluarga lah yang akan menerima, terutama, insan bergelar Ibu... Sayangikan Ibu n ayah anda... Pikir la mereka! diorang Byk berkorban untuk kita...

P/S: Mr. T bersyukur dgn apa yang ada skrg.

P/S 1: Mr. T dalam dewan time Anugerah Skrin, rasa artis-artis nie macam plastik jer!

P/S 2: Sambungan Sydney akan keluar bebila sahaja... :-)

korang rasa: 

27 terSokSek

  1. imz jentayu Said,

    isu semasa smuanyer..bgs2...itulah,dunia skang mcm2..terlalu cintakn dunia,smpai lupa akhirat..huhu

    Posted on 6 Disember 2009 5:32 PG

     
  2. Mr. tercabut Said,

    nak wat macamana... dunia sekarang... kene la tabah menghadapi.. :-)

    Posted on 6 Disember 2009 5:33 PG

     
  3. Farhana Said,

    Ouh.. Isu ni agak panas skang.. Hmmmm.. Tapi dia cantek laa bila jadi pompuan.. Huhu.. ;p

    Tapi pape pn, dosa ttap dosa.. Smoga dia sedar satu ari nnt sbelum trlambat.. Huhu..

    Posted on 6 Disember 2009 6:37 PG

     
  4. aduhai..kisah dunia skrg sgt menggerunkan

    Posted on 6 Disember 2009 6:55 PG

     
  5. zaza Said,

    cintakan dunia smpai xnmpk cinta sbenar,,...
    nk slhkan sape kalo dh jd mcm nie???
    mak bapak???
    persekitaran???

    semua tu atas diri sendiri jg...
    sah2 makbpak dh bg pendidikan sempurna,
    agama pulak dh melarang...
    Allah pun dh kurniakan akal fikiran..
    yg pilih jg tu nape...

    *khiamat sudah dekat...

    Posted on 6 Disember 2009 6:55 PG

     
  6. Mr. tercabut Said,

    Farhana: cantik tu memang la .. tp nak amacam? any idea? hehe... balik ke pangkal jalan...

    Posted on 6 Disember 2009 7:53 PG

     
  7. Mr. tercabut Said,

    Ruff: mm.. itulah.. ujian kita pun makin mencabar... rasa takut pulak nak besarkan anak Mr. T kat KL nanti kalau dah kahwin... huhu..

    Zaza: Salah siapa? mm.. tu la.. diri sendiri? keluarga? kekawan? masyarakat? .... pk-pk kan dan slamat beramal!

    Posted on 6 Disember 2009 7:57 PG

     
  8. artikel 1:
    cinta bukan pada nafsu... cinta banyak perspektif yang perlu dinilai dan dikaji. bukan main bedal jerk nak kawin dengan sesaper? uh.. giler la sekarang ni..

    artikel 2:
    ingat dia tu cantik sangat ker? hello natural buety la bro.. ye x? baru nampak ory. x main la cucuk sana cucuk sini. ingat x kes yang pompuan mati sedut lemak kat butik kecantikan. tu sume nak cantik?

    p/s: sama2lah kita sedarkan diri kita dulu yerk..

    Posted on 6 Disember 2009 8:35 PG

     
  9. AZAM SHAH Said,

    cinta itu B.U.T.A.
    ;P

    Posted on 6 Disember 2009 8:38 PG

     
  10. Mr. tercabut Said,

    tunjuk bintang:Lama tak jumpe hang kat sini.. thanx comment.. ori beauty baru best tul tak? tak main cocok-cocok!! ko ingat ko tu barbie doll ..hehehe

    Azam Shah: Buta sgtkan Cinta itu? mm.. sesama kita pikirkan...

    Posted on 6 Disember 2009 8:45 PG

     
  11. syaf Said,

    2 r..ngan tuhan x takot plak nk buang tuttttt takot
    ape da skung ni...nk kawen2 bagai bajet mat salleh ker...aku paham situasi ni tp itew nafsu jerk semate mate

    Posted on 6 Disember 2009 9:54 PG

     
  12. Mr. tercabut Said,

    Syaf: tau tak per... apa lagi.. g la nasihat kekawan ko! hahaha

    Posted on 6 Disember 2009 1:07 PTG

     
  13. cybernetic88 Said,

    haha. bgus la ko ni. smua pasl berita terkini ko thu. keep it up. aku ske bace org tulis. ade gmbr lagi. haha =P. bru feel kn. heee

    Posted on 6 Disember 2009 5:22 PTG

     
  14. Mr. tercabut Said,

    ko memang... kalau aku tak tulis.. tak tau la ko pasal isu semasa.. haha.. nak aku tulis... baru feel la tue! wakakaka

    Posted on 6 Disember 2009 9:42 PTG

     
  15. dilot Said,

    tu la psl..ada gak baca entri psl si fatine dgn si cecupak tu..siapa ek nama dia..lupa lak...

    Posted on 7 Disember 2009 12:37 PG

     
  16. hans Said,

    3-4 hari nih femes pasal kes si 'fatine' nih
    nafsu punya pasal sanggup ketepi mak ayah dan keluarga

    thanks bro singgah blog gua
    rajin2 lah singgah yer

    Posted on 7 Disember 2009 3:19 PG

     
  17. Up2date la Mr T nih!
    Hebat!!
    Pojie baca lebih kurang jer buat pedoman sendiri, malas nk review² nih heh, dah besor panjang memasing..
    Ada pendidikan agama kan, xperlulah ikut org Barat yang sememangnya sesat..
    Sesungguhnya, pada Pojie kecantikan, kebahagiaan itu apabila kita ikhlas menjadi hamba Allah yang menurut perintahnya dan meninggalkan larangannya..
    Bersyukur atas apa yang dikurniakan oleh Allah
    **wahh tetiba keluar balik ilmu² darjha khas sekolah agama di Johor tuh.. hahaha!

    Posted on 7 Disember 2009 6:36 PG

     
  18. chokio_nia Said,

    owh mr t..cni tade paper bahase melayu..cmne nak bace??hoho..owh..on9 paper..hehe..okay2..nak sambung bace jap..

    Posted on 7 Disember 2009 7:16 PG

     
  19. Mr. tercabut Said,

    Hans: ok2.. singgah tu perkara biasa... nak baca artikel hans pas nie!

    Pojie Pooh: mm.. ustaz pojie dah dtg nie... kene ready tasbih ke? hehe.. just joking Pojie! :-).. bersyukur dgn apa yg ada dgn diri kita..

    Chokio_nia: Check on9... rasa nye ada... huhu

    Posted on 7 Disember 2009 7:20 PG

     
  20. yang mane 1 fatine? yang rendah 2 kew??
    ish asal sy xnapak muka dia cm pompuan..
    org2 di atas neh kata cm ada pompuan jak...

    Posted on 7 Disember 2009 12:13 PTG

     
  21. Mr. tercabut Said,

    nurul ain.. untuk pengetahuan, Mr. T tak upload muke fatine... tu cume gambar hiasan... :-)

    Posted on 7 Disember 2009 10:26 PTG

     
  22. wanshah Said,

    ermm.. susah betul zaman skarang ni Mr. T. nak tegur benda baik pun silap2 kena marah balik. patut berterimakasih la cz ada orang tolong ingatkan kite dari terus tenggelam dalam kejahilan. kan Mr. T?


    p/s: jom melawat, follow me n share link di TKSB.
    http://wanshah87.blogspot.com

    Posted on 7 Disember 2009 11:27 PTG

     
  23. Mr. tercabut Said,

    WanShah: yap... kita kene la alert ngan keadaan sekeliling... saling menasihati... jgn lupa kita ckp org tu poyo kalau dier nasihat kita... trima dgn hati terbuka..

    Posted on 8 Disember 2009 2:49 PG

     
  24. astagfirullah..

    macam-macam kan?

    Posted on 9 Disember 2009 11:58 PTG

     
  25. Mr. tercabut Said,

    tu fresh-o-range.. nak wat amacam? ujian dunia

    Posted on 10 Disember 2009 1:33 PG

     
  26. missiesya Said,

    natural beauty ar ori..xmin r cocok2

    Posted on 30 Disember 2009 7:58 PTG

     
  27. Mr. tercabut Said,

    yezze!! patut ler kamu cantik jer missiesya!

    Posted on 15 Februari 2011 1:01 PG

     

Catat Ulasan