Nak buat Deerrtt jer?

BooWhat nie -> Mr. tercabut On 2:09 PTG

yang bestnye lagi 0.01 markah PMK untuk dptkan Dekan waktu convo karang!! .. mm... apa perasaan ANDA????

Jam 11.45 tgh malam tadi... Mr. T dapat panggilan dari seorang insan yang sgt Mr. T sayang... iaitu sahabat di Universiti dahulu, Mr. S ... Dier menelefon dgn Nada yang cukup mengembirakan..

Mr. S: Mr. T, cube teka apa benda aku nak cakap nie?

Mr. T: mmm... Happy jer nie.. mesti ada sumthing nie?

Mr. S: Cube la teka! ko agak2 la kan? apa benda?

Mr. T: mmm... ni mesti result exam dah kuar..

Mr. S: Mesti lah.. nak story PMK n PMS nie..
(PMK/CGPA=Purata Markah Keseluruhan, PMS/GPA= Purata Markah Semesta)

Mr. T: Aku dah agak dah! amacam result?

Mr. S: tepat la apa ko kira! aku macam tak caya jer...mmm.. aku berjaya, tak sia-sia dengar nasihat ko...

Mr. T: kan aku dah cakap! mesti boleh punye!!! Alhamdulillah!
...
...
...
...



ni adalah sebahagian perbualan kami berdua... memang mesti ada yang pelik.. kenapa nie nak tulis? just dpt pointer nie.. than nak kecoh-kecoh! <-- ada Mr. T kisah! Blog Mr. T... sebenarnya, ini nak tunjukan sesuatu..amat bermaknanye...


5 bulan lepas


Mr. T trima panggilan dan sms dari sahabat Mr. T ini... Mr. S dan Mrs. A

Mr. S ini - seorang yang mendapat Lulus Bersyarat(bawah 2.0 , gagal la...) pada semester 1, dan sentiasa untuk berusaha untuk mendaptkan 3.00 dan keatas (2 class upper la...)

Mrs. A ini - seorang yang sentiasa dapat bagus dan pernah 2 kali dekan sepanjang di universiti.

kepada Mrs. A, Mr. T nasihat cuma untuk naikkan smpai dpt dekan di akhir semester... tp kene perbaiki apa yg patut...kalau nak la.. mereka berdua berada di akhir-akhir semester untuk menghabiskan pengajian.... .. semalam dier sms dan mengatakan yang pointer sem ini mungkin drop dan menyebabkan PMK lagi truk... (bagi dier la.. walaupun pointer meletop!!! )


Di awal semester

Mr. T sempat ber-sms dan berbual dgn Mr. S dan Mrs. A ini pasal nak amik paper repair @ tidak.. Mr. T bagi tau atas fact sebab Mr. T kira... diorang berdua, amik course yang byk membaca... jd, kurang tau macamana nak kira pointer... cuma tau.. kene buat bagus untuk dpt result bagus...mm..

Mr. S amik la paper yg Mr. T suruh..walaupun takut... sebab tak nampak kebenaran dier... tp amik gak.. sebab Mr. T paksa!!! itupun lagi 3 jam sebelum tutup penyertaan paper repair...

Mrs. A pulak... tak brani.. sebab rasa macamana boleh berubah drastik... cam tak caya... Mr. T penat paksa... mm.. tak berjaya.... paksa lagi... tak berjaya jugak!! <--- begang gler nie!!!


Keputusan dikeluarkan...

Mr. S dgn happynye.. memberitahu...seperti mana dialog kami berdua seperti diatas... Dier akhirnya mendapat 2nd Class Upper seperti diinginkan... Alhamdulillah...

Mrs. A juga mendapat 2nd Class Upper seperti diinginkan..<--- tak der la inginkan.. tp kesian pulak... yang bestnye lagi 0.01 markah PMK untuk dptkan Dekan waktu convo karang!! .. mm... apa perasaan ANDA????

Mereka berdua baik gler ngan Mr. T time kat U dulu! sgt kelakar, macam Zoo...<--- Zoo? kelakar ke zoo? hehehe


Kesimpulannye... kita kene berusaha untuk dptkan apa yg kita nak... dan sepanjang untuk mendapatkan apa yg kita nak.. byk ujian nye .. jgn putus-putus berdoa kepada Allah S.W.T.. jadi.. kene la tabah dan jgn lupe untuk menerima pendapat org lain... pertimbangkan ok! jgn give up!!! walaupun korang dulu LB.. (Lulus Bergaya..hehehe).. korang boleh naik 2nd Class Upper!! tak der yg mustahil !!!!


P/S: Korang pernah kene TULAH??? hehehe

korang rasa: 

10 terSokSek

  1. thniah2...
    xpe cube lagik sem dpn utk tsnarai dlm dean lists...

    :)

    salam kenal...

    Posted on 10 Disember 2009 3:19 PTG

     
  2. iyllienaz Said,

    hehe..lepas ni jadi penasihat illi plak la..boleh??

    Posted on 10 Disember 2009 5:54 PTG

     
  3. Mr. tercabut Said,

    nissa: mm.. dah abis la.. nak Dean list apa benda lagi!!

    illi: penasihat pointer ke? mm... ok la kot!! hehe.. no prob!

    Posted on 10 Disember 2009 8:02 PTG

     
  4. en halmi ngah takut...minggu depan kuar result u sem 3...maseh dpt first class or x?? hu4

    Posted on 10 Disember 2009 8:46 PTG

     
  5. Mr. tercabut Said,

    En. Halmi bijak... mesti leh dpt k! Mr. T nie.. tak pernah serius study! main jer...

    Posted on 11 Disember 2009 1:32 PG

     
  6. zaza Said,

    bagus2...cm tu lah gunanya kawan...
    taniah lah buat yg berjaya tu..

    Posted on 11 Disember 2009 2:41 PG

     
  7. Kaito Said,

    wah..tahniah..boleh jadi idola ni..hehe

    Posted on 11 Disember 2009 10:16 PG

     
  8. tahniah.. cayok2

    Posted on 11 Disember 2009 10:22 PTG

     
  9. Mr. tercabut Said,

    zaza: kawan itu sebahagian dari hidup nie.. kita juga membantu mencorak personaliti seseorang itu...

    Kaito: Idola? blum lagi.. tak layak

    TB: thanx...

    Posted on 12 Disember 2009 12:45 PG

     
  10. AZAM SHAH Said,

    keep it up la ye mr.t..
    soh mr bubu study skalik..asek main je tuh
    =p

    Posted on 12 Disember 2009 10:41 PG

     

Catat Ulasan