E-mail dari Sahabat....

BooWhat nie -> Mr. tercabut On 9:46 PTG


Aku trima e-mail dari member aku, Azrina ...rupenye dier baru hantar... aku trima gambar kemarin g mandi kat bukit hijau n mandi air panas kat Ulu Legong, tempat tu boleh tahan bestnye, aku gerak dari UUM kul 12 tgh malam, kitorang berkumpul tuk gerak malam tue... memacam punye problem la nak kuar dari UUM nie, dengan UK(Unit Keselamatan) la, tak leh kuar malam la,transpot la.. finally, kitorang decide gerak nak van.. kami berkumpul kat luar UUM tuk ready g Ulu Legong malam tue.. kami gerak dalam 10 org naik van.. baca doa oleh ustaz Faizal la... aku macam biasa.. jadi Co- pilot la.. huhu..
Pagi tu gerak g Ulu Legong, aku tak ingat jalan, diorang la guide la... Azri la yang guide, nasib baik pagi sebelum tu dah abis exam n assignment.. actually tuan aku g Ulu Legong n Bukit Hijau nie tuk release tension.. penat r study n exam... pasal tu aku g. Jalan la gelap,kelam ke ulu Legong, seram pun ada la... nak cakap radio.. Van lama.. mana la ada radio, apa lagi, radio buatan sendiri la.. memasing nyanyi la... ada yg sumbang n sbgainye la.. aku mestilah join sama... tgh jalan ke Ulu Legong, ada pulak pokok tumbang.. nasib baik kami still boleh lepas, kalau tak , kene gotong royong la nak move pokok tu ... azri story, dulu waktu dier datang, dier kene move batang pokok pepagi camni la.. aku berdoa supaya tak da la pokok tumbang ... malas nak angkat pokok pepagi buta nie. waktu kul 4 pagi, smpai Ulu Legong, Ulu Legong dah makin kurang org.. semua start la tukar baju.. aku dah letih gler.. Hakim dah tak berdaya coz dier drive dari UUM smpai ke Ulu Legong.. aku .. lapar.. g makan.. pas tukar baju, aku mandi air panas , memain ngan yang lain la, macam biasa la, meriah cam tempat kami jer .. aku dah letih n tidur dalam kul 5 pagi, Baie n Mira memainkan peranan pujuk pekerja kat situ amikan lumut air panas, mengikut teori konspirasi org kat situ, lumut tu boleh melicinkan kulit.. aku malas nak buat, sebab dah letih... pekerja kat situ pun tolong dapatkan lumut.. yang duk buat Azri, Azrina, Alex, Ain, Mira n Baie la... yang lain dah tido kot...
Kul 6 cam tue, azan subuh,semua pun ready nak solat n packing semua barang, apa lagi.. pas pack.. kitorang plan la g bukit hijau.. jarak dier ada la dalam 1jam setengah dari Kolam air panas Ulu Legong... masa dier lama maybe becoz of kami tak tau jalan.. jadi lama skit kot.. pas lepak cari tempat makan.. kami pun ready tuk teruskan perjalanan... sampai jer sana..alhamdulillah.. tak ramai org..sebab kitorang sampai awal gler.. dalam kul 9pagi kalau tak silap aku. Apa lagi.. mula buat unggun api tuk buat BBQ la.. yang kesian Ustaz Faizal la... kene buat bakar BBQ.. kami g mandi la.. pas penat,
apa lagi.. gilir2 la naik, bagi la ustaz faisal mandi... huhu... enjoy sgt! Smpai ada satu aktiviti, main conteng muke pakai arang.. antara pemenang kene conteng arang paling banyak ialah.. Baie la .. dah macam datuk mana la... dengan janggut n misai, segala la... yang lain, tak ketinggalan, penyanyi kami, Mira, yang nyanyi Saat Terakhir... memang best.. (lagu ni ada maksud tersendiri tuk dier..) .. gelak paling best .. siapa lagi kalau tak Si Ain.. duk berkepit ngan Fakrul..mmm... at the end.. aku banyak habiskan masa ngan Azrina n Alex.. semua tempat kitorang pegi... aku paling suke pergi air terjun, apa lagi ... waktu2 lepaskan tension yang amat sgt nie... mm... pas enjoy lelama,
kitorang semua gerak dalamkul 3.30 ptg.. memang seronok tak terkata... balik dari Bukit Hijau, dalam van.. semua diam. Rupenye tido.. aku nie pun tertido gak.. nasib baik driver kami, Hakim tak tidor... memang ngantuk.. aku pun tidor.. sampai hari ujan kat luar, pun aku tak bangun tutup tingkap... paling best, si Baie menjerit nak kejutkan aku!! Aku apa lagi, bgn n tutup la tingkap van.. huhu.. balik nak sampai Changlon, hujan agak redha, aku dapat call dari Kak An, kakak angkat aku minta aku temankan makan.. aku singgah kat umah family angkat aku kat Changlon.. jd aku tak follow balik UUM ngan teman2 yang lain.. aku pun singgah umah family angkat aku. Apa-apa pun, aku memang enjoy keluar ngan korang semua, semua gelak n tawa akan segar dalam ingatan aku.. MISS YOU’LL SO MUCH !!! – e_pull@Lata Hijau -

korang rasa: 

0 terSokSek

Catat Ulasan