Anak Malaysia

BooWhat nie -> Mr. tercabut On 7:51 PTG


Pada tarikh 10 julai 2009, jam 8.30 aku ke KL PAC (Performing Art Centre),Sentul Park untuk menyaksikan persembahan pentas Dramatari 'Anak Malaysia'. ini pertama kali aku je KL PAC. tempat dier cantik dan mempersonakan.. kalau ada peluang.. aku nak pergi lagi sekali.. sinopsis ringkas Anak Malaysia ialah menceritakan tentang orang cina yang berasal dari tanah rata China yang datang ke Malaysia dan menjalankan aktiviti dgn orang melayu dan india yang ketika itu kat malaya.. dari sebelum merdeka sehingga merdeka.. memang mempersonakan. tapi kene fokus sebab dia kurang bercakap.. byk menyanyi dan gerak tari badan.. kira mencabar juga nak tgk cter nie, kalau tak focus, tidur r alamatnya.. tapi lagi mencabar waktu aku tgk persembahan muzik kat dalam Sydney Opera House dulu.. muzik jer, keluar-keluar dari hall, semua ada andaian sendiri tentang muzik tue.. haha.. klakar btul! tapi semua kenangan indah tak dapat dilupakan.



korang rasa: 

0 terSokSek

Catat Ulasan